Vital art

Vital art je još jedan novi projekt tvrtke Ireal d.o.o. koja već punu 21 godinu uspješno posluje na području Hrvatske. U novoj, specijaliziranoj i moderno uređenoj trgovini Vital art, nudimo Vam mogućnost da doživite svijet promicanja zdravog, veganskog, vegetarijanskog i/ili sportskog načina života.

Višegodišnjim iskustvom i iscrpnim istraživanjem tržišta postavljamo nove i visoke standarde u poslovanju prodaje jedinstvenih aparata za svježu i zdravu hranu, te nam je primarni cilj etablirati se kao apsolutni lider u Hrvatskoj. Vital art sinonim je za kvalitetu i povjerenje, a prvenstveno je poznat po nadasve dostupnim i niskim cijenama proizvoda.

Svježe i zdravo!

Sukladno sloganu SVJEŽE I ZDRAVO trudimo se odgovoriti svim zahtjevima naših kupaca, te razinom kvalitete naših proizvoda zadržati povjerenje dosadašnjih i steći naklonost novih. Suočeni s narušavanjem mnogih tradicionalnih vrijednosti i dobrih poslovnih običaja, Vital art zajedno sa svojim djelatnicima nastoji vratiti povjerenje, ugled i dostojanstvo jednom načinu života koji u posljednje vrijeme vraća svoj pravi identitet i vjerodostojnost.

Doživljaj kupovine u Vital artu učvrstili smo s primjerenim promotivnim ponudama, te smo u kreiranje ukupnog dožvljaja kupnje uključili elemente zabave, edukacije i estetike – doživljaj kupovine u skladu je s karakterom brenda Vital art i našom strategijom. Dizajn prodajnog mjesta je jedinstven, specijalan i različit od konkurencije. Stručni i educirani zaposlenici kroz proaktivan i kreativan pristup potrebama kupca, fokusirani su na ispunjavanje individualnih zahtjeva te pronalažnje najbolje ponude za svakog.
Svim našim kupcima pružamo bogato iskustvo i temeljito poznavanje prehrambenog i zdravstvenog sektora, kao i usluge vrhunske kvalitete. U takvom okruženju imamo jasnu viziju o svim aspektima razvoja prepoznatljivog branda Vital art, te strategiju određujemo na temelju kvalitetnih istraživanja i analiza trenutnih i predstojećih trendova u ovom životnom i poduzetničkom segmentu, ne očekujući uspjeh preko noći i uzdajući se u vlastite snage u godinama ispred nas.

 

 

Žitarice u prehrani

Kroz tisuće godina žitarice su činile važnu ulogu u prehrani čovječanstva. Kad pogledamo piramidu zdrave prehrane vidimo da bazu čine upravo žitarice. No, u takozvanim civiliziranim zemljama sve ih rjeđe viđamo u svakodnevnim obrocima.

Zrna žitarica sadrže gotovo sve prehrambene i strukturne elemente važne u ljudskoj prehrani. Dok su ugljikohidrati, masti i bjelančevine ne samo izvor energije već i izgrađuju organizam, vitamini i minerali bitni su za regulaciju tjelesnih funkcija. Zrna žitarica naročito su bogata vitaminima skupine B, a posebno vitaminom B1 koji ima važnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata i održavanju normalne funkcije živčanog sustava.

Konzumacija bijelog brašna i šećera smanjuje razinu B1 vitamina u organizmu. B1 vitaminom su posebno bogate mekinje i klice žitarica koje se iz zrna uklanjaju dugotrajnim kemijskim procesom da bi se na kraju dobilo fino bijelo brašno koje gotovo da nema vitamina, minerala i balastnih tvari. Svježe samljevena zrna žitarica sadrže mekinje i klice pa su zato bogat izvor svih minerala i vitamina, kao i balastnih tvari bitnih za regulaciju probave.