Mlin za mljevenje tvrdih sjemenki

MAX mlin za mljevenje tvrdih sjemenki

MAX je profesionalac kada je u pitanju mljevenje tvrdih sjemenki – poput kukuruza, soje, riže..

Austrijski proizvođač kućnih mlinova “Salzburger Getreidemühlen” već 35 godina proizvodi vrhunske mlinove za žitarice i tako omogućava svima koji žele uživati u prednostima svježe mljevenog brašna dostupnost te tradicionalne vrijednosti koja se izgubila u današnjem modernom i brzom načinu života.

Cijena: 3.200,00 kn (PDV uključen)

Zašto svježe mljeveno brašno?

Samo cijelo i neokrnjeno zrno sadrži kao “prirodna konzerva” sve hranjive sastojke u idealnom, punovrijednom stanju. Čim se zrno samelje njegova vitalnost i vrijednost se vrlo brzo izgubi. Kao što oguljena jabuka ubrzo oksidira tako oksidira i brašno, samo što je to kod jabuke jako vidljivo. Jabuku koja je stajala oguljena samo par sati više nitko neće jesti, a mljeveno brašno stoji mjesecima. Ovaj vrhunski stroj Vama i Vašoj obitelji pruža užitak mirisa svježe mljevenih žitarica i pripremu hrane sa novim bogatstvom okusa uz pozitivne učinke na zdravlje Vaše obitelji.

 

Mlin je građen od punog drveta čvrste bukve, površina je zaštičena prirodnim pčelinjim voskom što upotpunjava njegov prirodni karakter. Keramički korund kamen visoke kvalitete (mineral, drugi najtvrđi mineral poslije dijamanta) otporan je na habanje i izdržljiv. Keramički kamen mlina promjera 90mm s lakoćom obavlja i najzahtijevnije zadatke. Geometrija mlina je proizvedena u skladu sa najnovijim tehnološkim riješenjima kako bi se optimizirao broj okretaja motora u kombinaciji s nježnim mljevenjem. Finoća mljevenja se jednostavno prilagođava čak i tijekom mljevenja. Snažan industrijski motor od 360 W osigurava miran rad, te sa lakoćom pruža vrhunski učinak.

 

Žitarice u prehrani

Kroz tisuće godina žitarice su činile važnu ulogu u prehrani čovječanstva. Kad pogledamo piramidu zdrave prehrane vidimo da bazu čine upravo žitarice. No, u takozvanim civiliziranim zemljama sve ih rjeđe viđamo u svakodnevnim obrocima.

Zrna žitarica sadrže gotovo sve prehrambene i strukturne elemente važne u ljudskoj prehrani. Dok su ugljikohidrati, masti i bjelančevine ne samo izvor energije već i izgrađuju organizam, vitamini i minerali bitni su za regulaciju tjelesnih funkcija. Zrna žitarica naročito su bogata vitaminima skupine B, a posebno vitaminom B1 koji ima važnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata i održavanju normalne funkcije živčanog sustava.

Konzumacija bijelog brašna i šećera smanjuje razinu B1 vitamina u organizmu. B1 vitaminom su posebno bogate mekinje i klice žitarica koje se iz zrna uklanjaju dugotrajnim kemijskim procesom da bi se na kraju dobilo fino bijelo brašno koje gotovo da nema vitamina, minerala i balastnih tvari. Svježe samljevena zrna žitarica sadrže mekinje i klice pa su zato bogat izvor svih minerala i vitamina, kao i balastnih tvari bitnih za regulaciju probave.